Добре дошли в онлайн магазин за бижута Iziskani.com!

Items 1 to 10 of 119 total

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Известно е, че при избор на дрехи дамите винаги мислят за подходящи аксесоари и бижута. Според запознати търсенето на сребърни украшения в последните години е нараснало значително, което може донякъде да се обясни със сравнително достъпната им цена, тяхната красота и възможността те да бъдат носени както в ежедневието, така и на официални събития. Твърди се дори, че популярността на бижутата от този благороден метал е почти толкова голяма, колкото и тази на златните.

Ето малко информация по темата за бижутата от сребро. Бижута със сребро за ежедневието са вече нещо обичайно. Елегантните сребърни верижки са добро решение за всекидневно носене, както и универсалните сребърни гривни. Днес са актуални гривните от сребро, украсени със скъпоценен камък; една отлична идея за изискан подарък за дами на всяка възраст.

Сребърните бижута са неизменна част от класическите украшения за празнични поводи.

Как стоят нещата при мъжете? В сравнение с жените, възможността за подчертаване на индивидуалност и налагане на собствен стил по отношение на бижута и аксесоари при мъжете е много по-ограничена. Открай време съществува схващането, че елегантен часовник, изискани копчета за ръкавели и брачна халка са напълно достатъчни за стилна мъжка визия. Разбира се, при мъжките бижута също има модни тенденции и една от тях е нарастващата популярност на сребърните пръстени. Днес на бижутерийния пазар могат да се открият дори дизайнерски украшения от сребро с елегантен дизайн на достъпни цени. На голяма популярност се радват както класическите сватбени халки (включително тези с множество кристали), така и мъжките сребърни рокерски пръстени с дизайн във форма на черепи и дракони например.

Според някои дизайнери обаче е проява на лош вкус едновременното носене на бижута от злато и сребро, особено, когато се отнася до фини украшения.

Не на последно място, среброто притежава уникална красота, блясък и издръжливост. Тези ценни качества могат без съмнение да допринесат за високата сантиментална стойност на сребърните бижута. Чудесен пример в това отношение е класическа дълга огърлица от сребро 925, която може да бъде изискано семейно украшение, предавано от поколение на поколение. Среброто е скъпоценен метал и бижутата, изработени от него, могат да имат изгодна стойност и като инвестиция. Да не забравяме и за лечебните качества на среброто…

Специалистите препоръчват сребърни бижута с покритие от родий, което запазва неговия блясък и значително намалява риска от надраскване. Недостатъкът при този вариант обаче е, че при него се намалява ефектът от лечебните свойства на среброто.

Среброто е светъл благороден метал, който е сравнително неутрален по отношение на цветовите комбинации. То може да се съчетава чудесно с тъмносини, тъмносиви, черни и светли тонове. Особено ефектно е съчетанието на сребърни бижута и диаманти, което придава на бижутата великолепен блясък и красота.

Когато става дума за избор на аксесоари и бижута, днес дамите разполагат с много възможности. Ето няколко идеи, които вероятно ще ви бъдат от полза, когато избирате аксесоари и украшения за различни поводи.

Когато се подбират бижута за костюми, добре е да се има предвид следното: В офиса деловият костюм може да се съчетае с едноредова перлена огърлица. Ще добавите повече елегантност към вашата визия, ако украшението е в хармония и с друг аксесоар, като например дамска чанта или часовник. Допустимо е носенето на цветно бижу или аксесоар, без да допускате обаче то да нарушава вашия строгия делови вид.

За официални поводи най-подходящи са класическите бижута. Дълга огърлица с диамантена висулка, класически бял перлен наниз, са по дефиниция вечната елегантност. Елегантен луксозен пръстен (ако пръстените са повече, носете само един с кристали) също е подходящо допълнение на вашата официална визия.

Ако ви предстои посещение на коктейлно или вечерно парти, можете да изберете фешън бижута като обемни обеци, голяма блестяща огърлица и коктейлен пръстен. Сега е моментът да експериментирате с цветове и забавни дрехи! Все пак не забравяйте да поставите акцент върху едно бижу, за да не “олекне“ впечатлението от елегантния костюм или малката черна рокля например.

Някогашен моден хит през 50-те години на ХХ в., “костюмните“ бижута са отново популярни. Ако искате да поставите акцент върху елегантност и ярко открояваща се индивидуална визия, те са вашите украшения. Можете да избирате между обеци маншети, коктейлни пръстени и други видове атрактивни бижута, които незабавно привличат вниманието върху вас.

Правилата за добрия вкус препоръчват комбинация на дрехи и бижута, при който фокусът да бъде насочен към облеклото. Прочетете повече по темата за правила при носене на бижута.

Не се считат за подходящи за всекидневно носене ярки и украсени с едри кристали бижута. За носене всеки ден са подходящи семпли бижута и аксесоари, съветват модни дизайнери.

Представителите на фината метална бижутерия също заслужават внимание. Фини и с дискретен чар дамски бижута, като колиета и гривни с тънки верижки, семпли обеци, изработени от благородни метали (сребро, злато, платина) или стомана, могат да бъдат носени всеки ден и да бъдат чудесно решение за вашата всекидневна доза елегантност. Според някои модни дизайнери е препоръчително бижутата да бъдат от сходни метали и да не се съчетават бижута от сребро и злато. Дамски бижута, украсени с перли и различни скъпоценни или полускъпоценни камъни, са също практичен избор, тъй като могат да бъдат подходящо съчетани с други видове накити.

Съществуват и “универсални“ бижута, т.е. украшения, които са подходящи за почти всички видове дрехи. Азбучен пример в това отношения са колиетата тип “чокър“. Днес колиета по врата се носят по всякакви поводи и по всяко време. Фините и украсени с перли чокъри са добър ежедневен избор, защото са дискретни и можете да ги комбинирате с различни модни стилове. Независимо от характера на събитието, никога не забравяйте златното правило за умереност при носенето на аксесоари и бижута.

Колко далеч бихте стигнали с експериментите при комбинации на бижута и дрехи? Вероятно имате бижута, които носите веднъж или два пъти годишно. Те определено не са подходящ избор за целта. По-практично е да се спрете на няколко дискретни и лесни за носене бижута, с които да можете опитвате различни комбинации в небрежно-елегантен стил и същевременно да носите всеки ден.

Бижутата и аксесоарите са важна част от естетически издържания външен вид на мъжете. При носене на мъжки бижута спазването на правилата за добрия вкус е нещо не по-малко важно, отколкото при дамските. Ето малко полезна информация по темата.

Когато избирате бижута и аксесоари, задължително следва да се съобразите със събитието. На работното място, делова среща или интервю за работа са подходящи семпли и ограничени на брой украшения. Както и при дамските украшения, броят на мъжките тябва да бъде с мярка. Принципът “Малкото е повече“ важи с пълна сила и за мъжките бижута и аксесоари. Според някои мнения стилен часовник, изискани копчета за ръкавели и брачна халка, подходящо съчетани с облеклото, са напълно достатъчни за елегантна мъжка визия.

Една стара поговорка гласи: „Бижутата са последното нещо, което слагате и първото, което се вижда.“ Не трябва да се забравя, че бижутата са просто елегантно допълнение към облеклото и не трябва в никакъв случай да го поставят на заден план. Класически пример в това отношение е носенето на няколко колиета, което привлича вниманието повече върху бижутата, отколкото върху дрехите.

Тъй като мъжете носят предимно метални украшения (най-често златни или сребърни), е добре металите да си подхождат. Не е препоръчително да се смесват златни и сребърни бижута, особено, когато става дума за фини украшения.

Важна част от елегантната мъжка визия е подходящото цветово съчетание на бижутата с облеклото и другите аксесоари. Тъй като златото (най-вече жълтото) е благороден метал с топъл цвят, то се съчетава уместно с кафяви и други земни тонове, както и с кралско синьо или ловджийско зелено. Бижута от сребро или материали със сходни метални тонове (като стомана и др.) са по-скоро неутрални по отношение на цветовите съчетания. Тези бижута могат да бъдат уместно съчетани с дрехи в черно и тъмносиво, а също и със светли тонове.

При носенето на официално мъжко облекло е допустимо носенето на тънки и дискретни метални гривни. Запазете мънистените гривни за спортни дрехи. Не се препоръчва при никакви поводи носенето на гривни и на двете ръце. Ако предпочитате масивни и широки гривни от метал, можете да ги носите със семпло облекло.

Според правилата на модния етикет, ако се носи гривна или часовник, пръстенът задължително трябва да бъде на другата ръка. Мъжете със стил и вкус внимават за естетиката, свързана с размерите на аксесоарите и бижутата. Неуместно е например едновременното носене на малки часовници и големи бижута; това също е сигурен начин да се отклони вниманието от облеклото.

 И накрая: следвайте модите и правилата за добрия вкус, но не забравяйте за вашите вкусове и предпочитания. Както се казва „Стилът – това е човекът“. Никога не жертвайте елегантност и удобства за бижу или аксесоар - краткотрайно модно увлечение, което не е комфортно за вас или не ви отива!

Известно е, че съществуват основни правила за добрия вкус при носенето на бижута и аксесоари. Ето малко информация по темата, която вероятно ще ви бъде полезна.

Когато се подбират подходящи бижута и аксесоари, трябва да се съобразите с мястото, времето и повода. Добрият вкус предполага носенето на малко бижута в сутрешните часове на деня. Допустимо е броят на бижутата и аксесоарите да се увеличава след обяд. Препоръчително е вашите бижута за всеки ден да бъдат дискретни; спрете се на украшения без ярки цветове и големи кристали.

Прието е да се счита, че броят на бижутата за елегантна делова визия не бива да надвишава три, като в това число влиза и халката. Минимализъм и дискретност – това са качествата, които са подходящи за офис бижута или украшения за делови срещи. В тези случаи изберете семпли и изискани бижута, които не се натрапват с цветове и размери.

Ако отивате на кино, носенето на вашите ежедневни бижута ще бъде повече от достатъчно.

Когато отивате на театър, можете да носите стилни бижута и аксесоари, но умерено. Счита се, че носенето на диамантени бижута по такъв повод е истински признак на лош вкус. Запазете вашите луксозни бижута за светски приеми или филмови фестивали.

Предстои ви парти? Сега е моментът да заложите на атрактивна визия! Можете да я постигнете, като добавите към официалната рокля дълги обеци, ярка брошка, масивна огърлица или коктейлен пръстен. Според правилата на добрия етикет на официални събития е препоръчително носенето на изискан и елегантен пръстен. Друго изискване гласи, че ако се носят повече пръстени, е добре само един от тях да бъде с камък.

Всяко събитие (официално или неофицално), на което присъствате, е подходящ повод да блеснете с атрактивен външен вид. Счита се, че дамските бижута и аксесоари са подходящи за носене навсякъде и по всяко време. Все пак има някои ограничения, с които е добре да се съобразявате. Според някои модни специалисти е препоръчително да избягвате носенето на бижута със спортни дрехи или на спортни мероприятия.

Ако искате стилна и елегантна визия, поставете акцент върху поне едно бижу или аксесоар. Златното правило на добрия вкус предполага умереност при носенето на аксесоари и бижута. Тук важи максимата “малкото е повече“. Просто е, никога не прекалявайте с украшенията (особено огромните, ярките и многоцветните), в противен случай е много вероятно да изглеждате нелепо и дори отблъскващо. За предпочитане е комплектите от бижута да са от подобен дизайн и материал. Елегантност и естетика се постигат, когато бижутата се съчетават по стил, цвят и форма. Прието е, че когато се създава сет, е добре да се започне от закупуването на обеци, а не гривна или пръстен например.

Друго класическо модно правило за изискана визия гласи, че е уместно обемни бижута да се съчетават със семпли дрехи. Когато сте се спрели на ярка рокля с щампи, най-добре е да избягвате носенето на бижута или те да бъдат семпли. Същото важи и за облекло с асиметричен дизайн или силует с изрязани детайли. Ако сте избрали блестяща и ярка брошка, не е препоръчително носенето на украшения за врата.

Важно е също така да спазвате изискванията за уместно съчетание на огърлица и деколте. Прочетете повече по темата за съчетание на огърлици и различни видове деколтета.

Проява на лош вкус е съчетанието на обемни обеци с големи колиета, както и на големи пръстени с огромни гривни. Не е добра идея и да носите малки часовници на едната китка и големи гривни на другата - търсете баланс и хармония между бижута и аксесоари.

Ще имате изискан и естетически издържан външен вид, ако съобразите вашите бижута и аксесоари с материята на дрехите, с които ще ги носите. Тежки бижута или мънистени бижута от дърво например не са добра комбинация с фини копринени дрехи. Носете солидни украшения от естествени минерали с вашия любим деним или обемен пуловер.

Съществуват традиционни правила и за носенето на бижута и аксесоари за различни възрасти. Препоръчително за млади момичета е носенето на дискретни украшения, като малки пръстени и тънки верижки с фини висулки. Въпреки, че днес големи пръстени са предпочитани от различни възрасти, добрият вкус предполага, че те са бижута, които следва да се носят от дами в зряла възраст.

Ще допуснете грешка, ако не съобразите размерите на бижутата с вашите индивидуални особености. За високи и едри хора са неподходящи малки бижута; в този случай украшенията ще бъдат почти невидими или ще подчертаят по неестетичен начин вашата визия. Нелепо ще изглеждат ниски и слаби хора с масивни бижута, които ги правят да изглеждат като деца, които си играят с украшенията на възрастните. Чифт обеци с подходящи размери ще привлекат по ефектен начин внимание върху раменете. Неподходящ размер на украшенията за уши ще предизвика визуално „удебеляване“ на врата. По правило за хора с по-широка шия е препоръчително носенето на дълги колиета. Ако вашите ръце са с широки китки, можете да носите обемни и широки гривни. Големите пръстени са бижута, подходящи за носене от хора с големи ръце и дълги пръсти.

Не забравяйте, че мръсните или небрежно поддържани бижута (с петна от лак за коса, козметични препарати и други подобни) предизвикват отрицателно естетическо впечатление. В крайна сметка вашите бижута ще ви донесат истински добро самочувствие и настроение само когато са добре съхранявани и поддържани.

Правилата на модата изискват да избягвате носенето на шумни бижута (множество звънтящи гривни например), които разсейват или направо дразнят.

60-те години на ХХ в. са времето на хипи движението, време на ярко изразена индивидуалност, бунтарски дух и неконвенционално мислене. Основните ценности, които изповядва движението, са мир и любов. Времето на 60-те години ще се запомни с Бийтълс и Ролинг Стоунс, а сред модните икони се нареждат имена като Иди Седжуик и Бриджит Бардо. Най-общо казано, това е времето, когато модата и стилът на жените акцентират върху чувствеността. Време на сексуалната революция, в което се носят дълги коси, минижуп и широки дрехи с ярки цветове и набират популярност модели с крехко телосложение като Туиги.

В началото на 60-те години все още се носят златни бижута и многоцветни перли. Младежката мода е силен импулс, който събужда желанието на жените от средната класа да изглеждат модерни и елегантни. Шестото десетилетие на миналия век е времето, когато процъфтява така наречената имитационна бижутерия. Започват да се произвеждат масово евтини и достъпни бижута. Бижутата през 60-те години се произвеждат от различни материали: пластмаса, метал, емайл са част от тях. През второто половина на шестдесетте са особено модерни бижутата от пластмаса.

При бижутата се появява голямо разнообразие от стилове. На мода излизат бижута с ярки цветове, често съчетавани с едноцветни дрехи от дамския гардероб. Характерни за периода са украшения, които са едновременно модерни и женствени. Носят се шарени гердани и огърлици от естествени минерали; особено актуални са украшенията с кехлибар и корали.

Класическа модна тенденция за 60-те години при бижутата е съчетанието на черно и бяло, включително при евтините пластмасови украшения. През този период са актуални различни видове бижута – колиета, брошки, обеци, пръстени и гривни с големи размери. Типична модна тенденция са многоцветни бижута с геометрични фигури. Актуални за периода са украшения с големи кръгове, спирали, шестоъгълници.

Излизат на мода мънистени бижута с различни размери, направени от метал, стъкло, пластмаса и естествени камъни. През шестдесетте години на ХХ в. са изключителн популярни бижутата с перли: перлени огърлици, обеци и гривни.Актуални са украшенията с изкуствени перли, в т.ч. многоцветните и многоредовите, както и бижута с елегантно покритие от благородни метали. Носят се и семпли диамантени обеци.

Модна тенденция е носенето на бижута с романтичен дизайн, изработени с различни флорални мотиви.

В историята на бижутата 60-те години са времето на зараждане на стила бохо. Бохемската мода акцентира върху свободомислието и индивидуалността. Вдъхновени от нея са удобните дрехи с богатство от цветове, материи и щампи. Бохемският стил на шестдесетте се отличава с лекота и непринуденост. Дрехите са от материи като памук, лен, памук, коприна, кожа и кадифе. Сред разнообразните като стил, материали и размер аксесоари най-актуални са етнобижутата. През този период са модерни бижута, изработени от мъниста, кожа, дърво и кристали. Предпочитани от естествените минерали са тюркоаз, седеф и кехлибар. Стилът бохо се отличава с богатство от бижута и експерименти при комбинациите от аксесоари. Ценности на младежко излъчване и бунтарска страст намират израз в носенето на многоцветни бижута: колиета с много редове и различни дължини, огромни обеци, множество гривни, нетрадиционни пръстени.

Арагонит

16.10.2017 15:54

Арагонитът е често срещан минерал от класа на карбонатите, разновидност на калцита. В естествена среда той се среща в черупките на някои безгръбначни животни. Към групата на арагонита спадат още минералите церусит, стронцианит и витерит. Етимологично името се свързва с областта Арагона в Испания, където са открити негови находища. Основният елемент в химичния състав на арагонита е калций, но в някои случаи може да бъди заместен от стронций, олово или цинк.

Арагонитът е с ромбична форма и понякога образува кристални стълбовидни срастъци. Възможно е да се открият негови минерали в кълбовидна и бъбрековидна форма или като сталактитни образувания. Срещат се и самостоятелни кристали с призматична или игловидна форма. В някои случаи има форми с разклонения, наподобяващи растения, известни още като “железни цветя“.

В зависимост от наличието на различни микропримеси цветът на арагонита може да бъде бял, сив, жълт, син, зелен, червен, виолетов и черен. Срещат се и безцветни арагонитни минерали.

Кристалите на арагонита са с ясно изразена и несъвършена цепителност. Арагонитът е крехък минерал с относителна твърдост между 3.5 и 4 по скалата на Моос. Той има прозрачни или просветляващи кристали със стъклен или смолист блясък. При този карбонатен минерал не се наблюдава плеохроизъм. На ултравиолетова светлина арагонитът проявява флуоресценция в бледорозов, бял, червен, син и жълт цвят. Находища на този минерал има в Испания, Италия, Мароко, Чехия, Англия, Канада, Намибия, Перу и др.

Арагонитът участва като основен компонент в скъпоценни камъни като корали и перли. Фините арагонитни кристали не са често явление, затова няма голямо практическо приложение, включително в бижутерията. Характерно за него е, че негови фасетирани минерални образци са много редки. Арагонитът се използва като декоративен материал, а някои негови интересни образци са част от колекции на минерали.

Според някои вярвания арагонитът е минерал, който учи на толерантност и търпение, улеснява и хармонизира отношенията в семейството. Според някои в качеството си на талисман укрепва семейството, като предпазва хората от пристрастяване към хазарт, алкохол и други увлечения, затова понякога е наричан “семеен камък“. Вярва се, че арагонитът усилва паметта и концентрацията, и може да бъде полезен за ученици и студенти. Някои считат, че подпомага дисциплината и самоконтрола и може да помогне на хората, които искат да преодолеят застоя в своето лично развитие.

Арагонитът е известен и със своите лечебни качества. Вярва се, че той притежава способността да прогонва страховете и гнева и може да разтоварва нервното напрежение. Според някои арагонитът може да бъде полезно средство за борба с деменцията. Той е минерал, който е препоръчван и при кожни заболявания. Арагонитът не е минерал, асоцииран с определен знак от зодиака. Той е препоръчван от някои астролози на родените през май.

Везувианит

9.10.2017 16:31

Везувианитът (известен още като везувиан и идокраз) е минерал със сложен химичен състав от групата на силикатите. Етимологично наименованието се свързва с находището на минерала но склоновете на вулкана Везувий в Италия. Зелената разновидността на везувианита, която наподобява нефрит, е известна още под името калифорнийски нефрит или калифорнит.

Обикновено този минерал се среща под формата на къси пирамидални или дълги призматични кристали (до 15 см.), често в зърнести масивни агрегати. На цвят везувианитът е бледожълт, лимоненожълт, жълт с оранжеви нюанси, светлозелен, изумруденозелен, синьозелен, чернокафяв. По-рядко се срещат минерали с розов, червен, оранжев, небесносин, виолетов, бял и черен цвят. Срещат се и безцветни образци.

При везувианитът често се наблюдава зониране на цветовете. Рядко се срещат кристали на везувианит с многоцветни нюанси в зелено или розово или лилаво и зелено. Различното оцветяване на кристалите зависи от наличието на различни микропримеси. Синият цвят, например, се дължи на микропримеси от мед, а зеленият – на желязо.

Везувианитът е прозрачен или полупрозрачен минерал с крехка структура, слаба цепителност и относителна твърдост 6.5 по скалата на Моос. Неговите кристали са със стъклен или смолист блясък и се топят лесно при нагряване. Везувианитът е със слабо изразен плеохроизъм , при което изглежда безцветен или придобива жълтеникав, зеленикав или кафеникав цвят. При него не се наблюдава луминисценция.

Находища на везувианит има в Канада, САЩ, Мексико, Русия, Казахстан, Пакистан, Норвегия и Швейцария. Въпреки сравнително широкото му разпространение, кристали, подходящи за обработка за ювелирни цели, са рядкост. Кристали на везувианит, които са прозрачни и с интензивни атрактивни цветове, се нарязват и използват в бижутерията като скъпоценни камъни. Масивните минерални образци (зелени, сини и др.) се обработват под формата на кабошони и се използват като част от различни видове бижута (колиета, обеци, пръстени и гривни). Някои образци от този минерал, като калифорнит например, се използват и като декоративен материал, както и за колекции.

Съществуват различни минерали, които приличат на везувианита. Цирконът е подобен камък, но се различава от везувианита по това, че кристалите му са пирамидални и с по-голяма твърдост. Везувианитът е сходен и с турмалина, но последният е по-твърд и с различни кристали. Нефритът е скъпоценен камък, който много прилича на зеления везувианит (калифорнит) и е доста трудно двата минерала да бъдат различени от неспециалисти.

Твърди се, че везувианитът е камък със силни вибрации и има способността да подпомага да следвате вашите съкровени желания. Вярва се, че е камък, който стимулира творчеството и интуицията. Везувианитът е минерал, за който се вярва, че има ценни лечебни свойства. Препоръчван е като мощно средство с успокояващ ефект за борба с депресията, прогонва страха, меланхолията и негативните емоции и пречиства тялото при възстановявана от заболяване. Счита се, че е особено полезен при заболявания на нервната и сърдечно-съдовата система.

Везувианитът е камък, който се препоръчва на хората, родени под зодиакалните знаци Стрелец и Козирог.

Бижута с перли

3.10.2017 11:04

Перлените бижута си остават непреходен моден хит при дамските украшения. Те са класически бижута, които с непринудена лекота придават изтънченост и чар на всяка дамска визия. Перлите (известни още като бисери или маргарит) си остават обект на възхищение и олицетворение на нежност, изящество и красота в продължение на векове и това никак не е случайно. Бижутата с перли могат буквално да ви преобразят, в което лесно можете да се убедите сами!

Ето няколко основни правила и идеи за носенето на перлени бижута. Основно правило за добрия вкус при носенето на перли е необходимостта да съобразите дължината на перлените бижута с типа дреха, с която ще се носят. Няколко примера: Традиционната перлена огърлица (с дължина около 40 см.) е бижу, особено популярно през 40-те и 50-те години на ХХ в. Перленият чокър е подходящ за високи или отворени деколтета, както и за рокли без презрамки. Идеалното бижу както за ежедневието, така и за официален вечерен тоалет.

Перлена огърлица “Принцеса“ е с дължина, която варира между 43 см. и 48 см. Тя е елегантно и универсално бижу, което можете да съчетаете с отворени и затворени деколтета. Стилно украшение, подходящо и за всекидневен тоалет, и за официални вечерни рокли.

Тъй като перлите са украшения, които изпъкват по доста отличителни, те не винаги могат да се комбинират с някои бижута. Класическото съчетание, което говори за добър и естетичен вкус при съчетаването на различни видове бижута е, разбира се, перли с перли. Естествено, допустимо е и съчетанието на перли с други скъпоценни камъни. В такъв случай можете да подберете цвета на камъните с нюансите на облеклото.

Без съмнение един класически образец за лукс и изящество е комбинацията на перли с диамантени бижута. Ще изглеждате облечени с вкус и ако при носенето на бижута съчетавате цвета на перлите с този на благородните метали. Жълтото злато например ще бъде в хармония с бели, жълти или кремави перли. Бижутата с бели перли акцентират върху вашия класически стил и затова можете да ги носите за официални поводи или на делови срещи. Ако искате да освежите ежедневния си гардероб, носете бижута със сребристобели или кремави перли. Яркорозовите перлени бижута са идеални за визия с младежко излъчване. Ако искате да изглеждате загадъчни, изберете бижута с черни или кафяви перли.

Друг начин да изглеждате елегантни и облечени с вкус е винаги да помните, че перлите си подхождат с бижута, чиито цветови нюанси наподобяват морските. Морскосини, зеленикави и тъмносиви тонове са цветовете, на които смело можете да заложите. Бижутата с перли са перфектните бижута.

Ако обичате да експериментирате, можете да опитате по-нетрадиционни начини за носенето им. Дълъг перлен наниз може да навие няколко пъти и да се превърне в стилна многоредова огърлица. По-нетрадиционна и същевременно елегантна визия се постига, ако с перлена огърлица направите небрежен възел.

Вечната перлена класика при бижутата се цени и от звездите. Днес много знаменитости носят перли, особено перлени огърлици, независимо дали става дума за бижу със сладководни перли или с по-скъпите видове като Акоя и тези от Южните морета.

Бижутата с перли са били винаги елегантни и все така модерни. Актрисата Скарлет Йохансон, например, обича да носи класическа единична огърлица от големи сладководни перли.

И накрая: не забравяйте, че освен удоволствието от носенето на класически бижута, украшенията с перли могат да станат част от колекцията семейни бижута, предавани от поколение на поколение. Сантименталната стойност при бижутата е също от значение!

Стара истина е, че сред класическите дамски бижута едва ли има по-известни от перлените. Ако във вашата колекция липсват перлени бижута (или просто не ги носите), това вероятно означава, че считате украшенията с перли за нещо старомодно и отживяло. Грешка!Носенето на перли в никакъв случай не означава да изглеждате старомодно. С риск да използваме клише, ще повторим: перлите са били, са, и (по всяка вероятност) ще си останат класически и непреходен хит, никога неотминаваща мода при дамските бижута. Винаги има подходящ начин да носите перлени бижута, без да изгубите вашата съвременна визия!

Перлите са олицетворение на елегантност и изтънченост, които могат с магическа лекота да преобразят вашето женствено излъчване. Ако искате да демонстрирате вид и класа, елегантност и чувственост в едно, перлите са начинът за това.

Как да се постигне съвременна и модна визия с помощта на перлите? Ето няколко идеи по темата.

За да постигнете желания моден ефект, за носенето на перли следва да подберете подходящо място и време. В офиса, например, деловият костюм се съчетава перфектно с бяла едноредова перлена огърлица. Ще изглеждате още по-изискани и стилни, ако украшението е в хармония и с друг ваш аксесоар, например дамската чанта или часовник.

За официални събития можете да носите многоредова перлена огърлица, която с лекота ще придаде блясък и елегантност на обикновена пола или непретенциозна рокля. Азбучна истина е, че перлените бижута (огърлици, обеци, пръстени и гривни) си остават вечните и класически сватбени дамски накити.

Можете да постигнете модна и уникална визия (и заслужени комплименти) с помощта на колиетата по врата. Семплите и деликатни перлени чокъри са чудесно решение, защото тяхната дискретност позволява да ги съчетаете с всеки от вашите модни стилове. Модерни дамски бижута са перлените огърлици с висулки. Тъй като висулките са във фокуса на украшението, те задължително трябва да бъдат в цветова хармония с облеклото, обувките и чантата.

В съвременната мода при дамските бижута се забелязва смесването на различни стилове, което важи и за бижутата с перли. В наши дни е допустимо да съчетавате перлени бижута с дрехи от ежедневния дамски гардероб, при можете да създадете собствен индивидуален стил. За повече елегантност и шик във всекидневието например можете да носите любимия си деним с едноредова перлена огърлица със средна дължина.

Небрежен и същевременно елегантен стил се постига и при съчетаването на няколко различни по форми и размер перлени обеци и перлено яке. Ежедневно или пънк облекло може сполучливо да се съчетае още с помощта на дълъг перлен наниз. Някои отиват още по-далече, като препоръчват дръзка комбинация на перлено колие с тишърт.

Ако предпочитате да носите нещо по-дискретно, можете да се спрете на семпло бижу с перлена висулка.

Обичате да изглеждате секси, дръзки и предизвикателни? Със сигурност ще изпъквате, ако опитате носенето на перлени верижки (единични или двуредови) за кръст. Вероятно за вас това може да е ново, уникално и екзотично преживяване, но всъщност този тип перлени украшения са традиционни сватбени бижута за индийските жени. Днес тези накити надхвърлят традициите и специалните поводи и все повече се превръщат в популярни дамски украшения. Експериментирайте, като съчетаете такива перлени бижута с любимите си дънки или бикини и просто няма как да останете незабелязани!

Днес перлите са навсякъде. Ако харесвате ръчно изработени аксесоари, можете да се спрете на уникална дамска чанта или на актуалните обувки, украсени с перли. Друг интересен начин да изглеждате съвременни и неотразими е да заложите на елегантна рокля с класически цвят, чиито ръкави са украсени с перли. Ако сте с пъстри дрехи, които изпъкват от само себе си, подходящото бижу би могло да бъде семпла огърлица или гривна. Ще избегнете натруфеност и безвкусица, ако не съчетавате обемни перлени обеци с големи колиета от благородни метали.

Какви са предстоящите модни тенденции за предстоящата 2018 г.? Модните бижута за 2018 г. със сигурност ще включват универсалните дамски украшения, наречени чокъри. Според прогнози на модни експерти колиетата за врата ще продължат да бъдат хит и през следващата година (и не само). Те съветват да се обърне внимание както на монохромните, така и на разноцветните украшения от този тип, особено тези, които обгръщат врата подобно на яки.

Интересно модно предложение са и чокърите с различни видове висулки. Според някои модни прогнози ще се носят колиета по врата, украсени с естествени камъни с различни форми и размер, както и луксозни накити с благородни метали и първокласни скъпоценни камъни. Наблюдава се и засилен интерес към колиетата по врата с “дързък“ дизайн. Обърнете внимание на чокъри, украсени с един или повече пискюли с различна дължина, както и на такива със закачени дълги верижки, стигащи почти до пъпа. Запазва се интересът и към многоредовите колиета по врата, а също и към съчетанието на чокъри с класически колиета.

В модният акцент на бижутата за 2018 г. са още металните (включително многоредови) колиета с геометричен дизайн. Сред предложенията са колиета с висулки във форма на триъгълници, квадрати, кръгови и различни линии, както и сложни композиции от отделни геометрични фигури.

Елегантен стил и уют се постигат от съвременните дами с носенето на плетени огърлици от различни материали (плат, найлон и др.) в женствени цветове. Бижутата с мъниста са също прекрасна възможност за дамите да изглеждат модерно през 2018 г. Вечните бижута ще бъдат представени от ръчно изработени огърлици с естествени минерали като розов кварц, кехлибар, аметист, ахат, цитрин, тюркоаз, лапис лазули и др.

Подходяща възможност да направите модна колекцията си от бижута през 2018 г. са дамските накити на флорална тема (украсени с рози, бамбукови листа и др.). През следващата година модни и стилни ще бъдете, ако заложите на бижута със златни флорални мотиви. Класическата тема за дизайн на бижута с елементи цветя присъства в луксозните обеци с топли цветове и елементи тип пшенични класове на Chanel Joaillerie. Всъщност вдъхновената от природата флорална тема присъства активно и в колекции на известни дизайнери като Oscar de la Renta Resort 2018 например. Модните дизайнерски предложения включват многоцветни колиета, обеци, пръстени и гривни с цветя, включително такива, изработени от благородни материали и украсени с кристали Сваровски.

Актуални ще бъдат и дамски бижута с дизайн във форма на птици (дизайнерска идея на Gucci). Вечната и непреходна класика на перлените бижута неизменно ще присъства сред актуалните дамски украшения, независимо от сезона и годината.

През 2018 г. запалените почитателки на дамски бижута да обърнат внимание на всички видове бижута с ярки и блестящи цветове, съветват познавачи на модните тенденции.

В дизайнерските колекции в света на модата (Alexander McQueen, Versace) се забелязва ключова тенденция, свързана с носенето на бижута с големи размери. Обемните обеци с форма на пръстени от ерата на диското се завръщат отново на мода. Актуални за 2018 г. ще бъдат асиметричните обеци с размери, достигащи чак до раменете. Съблазнителна дамска визия се постига и с помощта на многоцветни свърхразмерни коктейлни пръстени, включително тези с флорални елементи.

И накрая: не забравяйте, че вашето въображение, предпочитан стил и индивидуален вкус са основата на доброто настроение и самочувствие!

Items 1 to 10 of 119 total

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Web Statistics