Геометричните форми са излезли отдавна извън рамките на науката. Геометричните елементи са навсякъде около нас. Виждаме ги в интериора на дома, щампите на дрехите, и, разбира се, като неотменна част от дизайна на дамските аксесоари. Бижутата също не правят изключение. Колиета с висулки правоъгълни плочки, пръстени с квадратни кристали, красива брошка с елипсовидна форма.. дори вашите любими обеци обръчи са просто кръгове. Семпло изработени или със сложни шарки, бижутата с геометрични мотиви си остават винаги актуални. Те са сигурното и вечно модно средство за повече шик, женственост и сексапил.

Бижутата с геометрични мотиви са между другото сред модните хитове и тази зима. Актуалните дамски бижута включват дизайнерски елементи с разнообразни геометрични форми. Съвременните модни дизайнери често използват геометрични мотиви в своите колекции модни бижута, особено в минималистичен стил.

Бижутата с класически дизайн също включват немалко геометрични мотиви. Всъщност те са една от причините класическите бижута да изглеждат винаги толкова стилни и елегантни. С дизайн, често включващ кръгли и правоъгълни форми, класическите бижута са тържество на симетрия, хармония и изтънчена естетика. Предимство на тези бижута, символ на добрия вкус, е и тяхната универсалност – те могат да допълнение и към официалния костюм, и към вечерния тоалет.

Съчетани с вкус по отношение на облеклото, дамските бижута с геометрични мотиви могат буквално да преобразят вашата модна визия – както и, много вероятно, вашето настроение. Фини бижута с изчистени геометрични форми като триъгълници, призми, кубове и квадрати например биха допълнили по оригинален начин семплата рокля или блуза. Носенето на луксозни триъгълни обеци (вместо обикновените малки) със сигурност ще направи по-атрактивен вашия ежедневен дамски тоалет. Обемни обеци халки пък, в съчетание с подходяща рокля, ще излъчват солидна доза елегантност и дръзка самоувереност.

Ако търсите нещо, което подчертава вашия бунтарски дух и склонност към рок излъчване, заложете на едновременото носене на няколко чифта обеци с геометрични форми. Масивната огърлица с геометрични форми ще бъде подходящо допълнение към вашият делови костюм в офиса. Бъдете сигурни, че няма да останете незабелязани с такова бижу, когато целта е стилна и изтънчена визия за официален празник или специален повод.

Масивна дамска гривна с квадратна форма пък ще акцентира сполучливо върху меките и нежни линии на вашата ръка. Деликатна и елегантна визия може да се постигне с помощта на бижута с дизайн, изпълнен със съвършенството на кръглите форми. С помощта на геометрична бижута в тоалета е сигурен начин да остане на мода и шик в който и да е повод.

Без съмнение бижутата с дизайн, вдъхновен от геометрията, придават дълбочина и нови измерения към вашия тоалет. “Геометричните“ бижута обаче постигат това с лекота. Те могат да бъдат с дръзки линии или чувствени извивки, но винаги неустоимо привлекателни.

Бижутата с дизайн, вдъхновен от геометрията, се отличават с богато разнообразие от модели и форми. Деликатни триъгълни пръстени, колиета с правоъгълни висулки, дръзки осмоъгълни обеци, обеци с пентаграми и призми, гривни с балансираната форма на квадрат – всички бижута с геометрични фигури привличат вниманието и осигуряват необходимия шик и атрактивност по какъвто и да е повод.

Въпрос на вкус и личен избор е дали да носите минималистични или масивни бижута. Семпли или с ексцентрични, с дизайн, изпълнен със сложни форми и мотиви. Прости и симетрични или сложни и асиметрични. Със скъпоценни камъни или без такива. За да блеснете с ярка индивидуалност, елегантност и модерно излъчване, просто не забравяйте: при бижутата геометрията е винаги на мода и безспорно заслужават да бъдат част от вашата колекция.