Перлените бижута си остават непреходен моден хит при дамските украшения. Те са класически бижута, които с непринудена лекота придават изтънченост и чар на всяка дамска визия. Перлите (известни още като бисери или маргарит) си остават обект на възхищение и олицетворение на нежност, изящество и красота в продължение на векове и това никак не е случайно. Бижутата с перли могат буквално да ви преобразят, в което лесно можете да се убедите сами!

Ето няколко основни правила и идеи за носенето на перлени бижута. Основно правило за добрия вкус при носенето на перли е необходимостта да съобразите дължината на перлените бижута с типа дреха, с която ще се носят. Няколко примера: Традиционната перлена огърлица (с дължина около 40 см.) е бижу, особено популярно през 40-те и 50-те години на ХХ в. Перленият чокър е подходящ за високи или отворени деколтета, както и за рокли без презрамки. Идеалното бижу както за ежедневието, така и за официален вечерен тоалет.

Перлена огърлица “Принцеса“ е с дължина, която варира между 43 см. и 48 см. Тя е елегантно и универсално бижу, което можете да съчетаете с отворени и затворени деколтета. Стилно украшение, подходящо и за всекидневен тоалет, и за официални вечерни рокли.

Тъй като перлите са украшения, които изпъкват по доста отличителни, те не винаги могат да се комбинират с някои бижута. Класическото съчетание, което говори за добър и естетичен вкус при съчетаването на различни видове бижута е, разбира се, перли с перли. Естествено, допустимо е и съчетанието на перли с други скъпоценни камъни. В такъв случай можете да подберете цвета на камъните с нюансите на облеклото.

Без съмнение един класически образец за лукс и изящество е комбинацията на перли с диамантени бижута. Ще изглеждате облечени с вкус и ако при носенето на бижута съчетавате цвета на перлите с този на благородните метали. Жълтото злато например ще бъде в хармония с бели, жълти или кремави перли. Бижутата с бели перли акцентират върху вашия класически стил и затова можете да ги носите за официални поводи или на делови срещи. Ако искате да освежите ежедневния си гардероб, носете бижута със сребристобели или кремави перли. Яркорозовите перлени бижута са идеални за визия с младежко излъчване. Ако искате да изглеждате загадъчни, изберете бижута с черни или кафяви перли.

Друг начин да изглеждате елегантни и облечени с вкус е винаги да помните, че перлите си подхождат с бижута, чиито цветови нюанси наподобяват морските. Морскосини, зеленикави и тъмносиви тонове са цветовете, на които смело можете да заложите. Бижутата с перли са перфектните бижута.

Ако обичате да експериментирате, можете да опитате по-нетрадиционни начини за носенето им. Дълъг перлен наниз може да навие няколко пъти и да се превърне в стилна многоредова огърлица. По-нетрадиционна и същевременно елегантна визия се постига, ако с перлена огърлица направите небрежен възел.

Вечната перлена класика при бижутата се цени и от звездите. Днес много знаменитости носят перли, особено перлени огърлици, независимо дали става дума за бижу със сладководни перли или с по-скъпите видове като Акоя и тези от Южните морета.

Бижутата с перли са били винаги елегантни и все така модерни. Актрисата Скарлет Йохансон, например, обича да носи класическа единична огърлица от големи сладководни перли.

И накрая: не забравяйте, че освен удоволствието от носенето на класически бижута, украшенията с перли могат да станат част от колекцията семейни бижута, предавани от поколение на поколение. Сантименталната стойност при бижутата е също от значение!