Декември е вече тук, времето на коледните и новогодишни празници наближава и избирането на бижута за подаръци е отново на дневен ред. Ето няколко идеи по темата.

Традиционните украшения с висулки във форми на сърца, снежинки, звезди, животни и цветя са подаръци, които винаги ще зарадват вашите близки и приятели. Някои дори избират многоцветни бижута, които да са в тон с коледната елха  Бижута със символи, които имат сантиментална стойност, също могат да бъдат отличен избор за незабравим подарък. Универсално решение за романтичен подарък по случай Коледа и Нова Година е избор на бижута с кръст, подкова, котва, четирилистна детелина и други вечни символи.

Украшения с букви и медальони със снимки на скъпи за нас хора са вечната идея за романтичен жест. Дамско колие, украсено с инициали на любимия човек, би било незабравим подарък, който без съмнение ще стопли сърцето на любимата. Не бива да забравяме, че освен финансова, бижутата могат да имат и сантиментална стойност!

Бижута, изработени от естествени камъни, са също подходящ избор за коледен или новогодишен подарък. Една гривна с естествени минерали в предпочитани от любимия човек цветове е жест, който без съмнение ще допринесе за доброто настроение за коледните и новогодишни празници.

Друга отправна точка при избор на подарък е да се спрете на бижу, украсено с подходящ зодиакален или традиционен рожден камък. Тюркоазът, например, е камъкът на родените през декември.

Още по темата за бижута и традиционни рождени камъни. Разбира се, можете да изберете и бижута, украсени с “универсални“ камъни (като розовия кунцит и опушения кварц например), които според източници в астрологията могат да се носят от представители на всички зодиакални знаци.

Ето и няколко идеи, ако държите подаръкът под форма на бижу да бъде в тон с модните тенденции. Ако любимото момиче обича дискретни бижута, можете спокойно да се спрете на метален или кожен чокър с дискретна висулка от скъпоценен или полускъпоценен камък. Времето доказва, че модата на колиетата по врата скоро няма да отмине! Разноцветни дамски украшения с големи размери и мотиви с различни геометрични форми са също добро решение за подарък, съобразен с актуалните модни тенденции.

Перлите – те си остават вечен и моден символ на класика и елегантност. При тях няма място за грешен избор – доказателство за това е, че днес те са в косите, дрехите, украшенията и даже обувките на дамите.

Ако търсите идея за по-консервативен и в същото време универсален подарък, спрете се на бижута с класически мотиви. Още една причина за такъв избор е фактът, че освен удоволствието от носенето на този вид бижута, украшенията с класически силует могат да се превърнат в част от колекция фамилни украшения, предавани от поколение на поколение. Класическите бижута са подходящ избор и за елегантен бизнес подарък.

Ако желаете да блеснете с необичаен подарък, за Коледа и Нова Година можете да зарадвате специалният човек с оригинално бижу, като например брошка. Понякога пренебрегвано, този вид дамско бижу може да бъде изискано и същевременно практично ежедневно украшение.