Според запознати модният акцент на носените през летния сезон дамски украшения ще падне върху по-масивните, тежки и с ъгловати форми бижута, при което ще се експериментира с необичайни комбинации от материали. При обеците например отчетливо се налага носенето на големите по размер, масивни модели и особено тези с кръгла форма. Ще се носят обемни обеци, украсени с много цветни камъни в разнообразни геометрични форми. Някои модни дизайнери дори залагат на оригинални и провокативни идеи за асиметрични обеци, чифтът на които се състои от напълно различни стилове и модели.

Големите размери важат и за обеците с клипс- независимо от формата тенденцията е те да бъдат масивни и тежки. В модните тенденции това лято присъстват елементи от винтидж бижутата, стилът от 30-те и 60-те години на 20 век.

За огърлиците: настройте се на цветна вълна с накити от материали, имитация на пластмаса (или истинска пластмаса). Модните летни накити това лято предполагат мъниста от всички възможни цветове. Набира популярност и носенето на перлени колиета на няколко реда, както и лъскави метални украшения.

Актуални през този летен сезон са и масивните бижута с флорални мотиви. Летен хит се очаква да бъдат винтидж огърлиците по врата с големи цветя.