Есента е съвсем близо и е време да помислим за подходящите за този сезон дамски модни аксесоари. В обобщен вид зовът на есенните тенденции в носенето на бижута е: забравете семплото и акцентирайте върху вашата индивидуалност.

През тази есен модните специалисти препоръчват още носенето на ярки дамски бижута с масивни размери. Актуални през тази есен ще бъдат дръзките и необичайни решения при носенето на дамски бижута. Ако харесвате екстравагантното и необичайното, забравете чифтовете обеци. Носенето на единични обеци е без съмнение сигурен – и модерен начин вашата ярка индивидуалност да изпъкнете по категоричен начин. Същото се отнася и за масивните обеци с асиметрични форми или съчетание на различни стилове (може и украсени с големи естествени камъни с ярки цветни тонове).

На моден фокус са и обеците от пластма, дамските метални обеци с удължена форма. Бижутата са с най-разнообразни геометрични форми, включително свързани помежду си - кръгове, правоъгълници, с цилиндрична форма.

Според модни специалисти актуалният есенен гардероб може да включва още т.нар. двойни гривни или гривни близнаци, напомнящи белезници (без верижката между тях ). Модният дизайн на тези дамски бижута включва елементи със сърца, както и носенето им върху ръкави ( включително над лактите) или дори директно върху плетени ръкавици.

Подходящи дамски бижута към вашия есенен моден тоалет могат да бъдат още украшенията със символи – тип “талисмани“ - с ключове, сърца, във форма на лабиринт и четирилистни детелини.

Както и през миналата година, през този есенен сезон също се очаква да се запази модният интерес към носене на множество перлени бижута в цялото им многообразие - колиета, обеци, пръстени, гривни.

Бижутата с перли като вечен символ на шик и класическа елегантност преживяват своите модни метаморфози - според модни специалисти все повече ще се носят например дамски обеци с перли, ексцентрично съчетани с младежки облекла или облекла за всекидневно носене. Многослойни перлени колиета, едновременно носене на няколко пръстени с перли - всичко това е част от есенните дамски ювелирни изделия. Ако пък сте традиционалистка по отношение носенето на бижута, спокойно можете да заложите на непреходния традиционен силует на класическите перлени нанизи.

Харесвате бижута с цветя? Тогава може би ще е е интересно да знаете, че ювелирни композиции с флорални елементи също не са оставени без внимание от модните величия в областта на бижутерията. От Cartier залагат на впечатляващи бижута на тема, вдъхновени от ... кактуса. Техните оригинални златни обеци, пръстени и гривни, украсени с диаманти и смарагди, пресъздават по неповторим начин очарованието на нежните кактусови цветове.

Сред предложенията на модните специалисти от Dior пък са фантастичните пръстени с четирилистна детелина и роза. Бижута с анималистична тематика тази есен са предмет на вниманието на френски майстори от Van Cleef & Arpels. За своята колекция бижута (предимно брошки с диаманти, перли и рубини) от пределите на животинскто царство са избрани пингвини, зебри, коали. Сред уникалните ювелирни изделия с животни присъстват още скъпоценни брошки с митичните образи на пегас и еднорог.

Изборът е ваш!