Уебсайтът trends.jewelry съобщава за някои очертаващи се модни тенденции при носенето на обеци за есенния сезон. Според този източник тези непреходни дамски аксесоари ще бъдат масивни и задължително украсени с камъни с ярки цветове.

Все по-отчетливо се налага модния силует на големите и изразителни обеци с разнообразни геометрични форми.

Интерес представлява и фактът, че перлените обеци навлизат все повече в младежките колекции, включително в съчетание със спортни и ежедневни облекла.

Дали не си отива още един стереотип, определящ бижутата с перли като запазен символ на елегантност, запазен за по-възрастните дами?

Авторът обръща внимание и на дамските обеци с масивни естествени камъни (сред които аметист, опал, ахат), които ще са друг голям есенен хит.

Впрочем обеците съвсем не са единствени в това отношение-на модните подиуми напоследък се виждат и набиращи все по-голяма популярност бижута като гривни, пръстени, колиета, също украсени с големи естествени минерали.

Забелязват се и провокативни модни предложения, свързани с есенните дамски аксесоари- дръзки идеи за асиметрични обеци от различни стилове и дори за носене на единични обеци.