Отново е лято и е време да се замислим за бижута, подходящи за този прекрасен сезон. Без съмнение неотменна част от летните дамски украшения са гривните за глезени. (Всъщност в някои култури този вид накити са високо ценени и се носят целогодишно, но това е друга тема).

Времето за къси панталони, поли и рокли е идеалният сезон да добавите чар и сексапил към вашата модерна лятна визия с помощта на този оригинален дамски аксесоар.

Носена през деня на плажа или през романтични летни морски вечери, това интересно бижу е изпитано модно средство, което ще подчертае глезена ви по неповторим начин и без специални усилия.

Интересно е да се знае, че гривната за глезен е моден аксесоар с дълга история - според някои източници тя се е използвала още в древна Месопотамия. Била е на почит и в древен Египет, където е носена почти масово. (Изпозвала се е също и като начин за демонстриране на състояние – богатите египтяни носели гривни за глезени, предимно украсени с тюркоаз).

Гривната за глезен е традиционен и важен накит и до днес за жените в Индия.

Понякога (незаслужено) подценявани, тези чудесни накити са изпитано средство да изразите себе си по оригинален начин. Общоприето е да се обръща много повече внимание на дамски бижута за други части на тялото, но истината е, че гривните за глезен могат да бъдат забавни, секси и чудесен източник на добро самочувствие и настроение.

Подарени на любимото момиче, те могат да бъдат с голяма сантиментална стойност, да съхранят романтични спомени и незабравими летни емоции.

Прието е да се смята, че гривната за глезен е типично лятно бижу, но някои обичат да го носят и през други сезони. (За тези, които се интересуват от модни тенденциии-спомнете си, че Christian Dior включва деликатни златни гривни за глезени като част от своите модни колекции).

Носете това стилно бижу, за да се почувствате специална, за истинско лятно настроение и за много вълнуващи преживявания.

И наистина, не е ли чудесно да се разхождате по морския бряг, вятърът да гали нежно косите ви, а погледите на всички да са там долу, където е любимата ви гривна за глезен-перфектното бижу, допълващо по неподражаем начин вашата женска визия?

Изборът е ваш! Забавленията-също!

Save

Save

Save