Подаръците.. Те са нещо толкова естествено в нашия живот; но обръщаме ли достатъчно внимание на начина на поднасянето им?

Купили сте страхотно бижу за подарък и нямате търпение за видите изражението на получателя му в специалния момент. Може ли някой да отрече, че едно бижу може да бъде идеалният подарък?

Да, бижута не се подаряват всеки ден и, поднесени с повод или без повод, те са много специален и силно зареден с емоции подарък. Не забравяйте обаче, че начинът на поднасянето му може да впечатли специалния за вас човек не по-малко от самия подарък! Целта е не просто да подарите едно бижу, а да създадете незабравимо преживяване, история, която получателят да разказва всеки път, когато иска да се похвали с новата си придобивка.  

Няколко идеи как да направите това по впечатляващ начин.

Ако той или тя очаква подарък от вас за предстоящ повод, можете да поднесете малка изненада, като смените този, който връчва подаръка. Това може да е малко дете, фирменият куриер или дори непознат за получателя човек. Кратка фраза от рода на “Това е за вас“ или “Имате доставка“, произнесена от неочаквания доставчик, която ще свари напълно неподготвен него или нея, е достатъчна за целта.

Добавете повече емоции, като изправете този, за който е предназначен, пред забавното предизвикателство сам да го открие! Стартирайте приключението, като представите на специалния за вас човек плик с първия жокер за достигане до целта. Събитието, подготвено от вашето  въображение, може да продължи с издирване на още следи (предвиждащи допълнителни предизвикателства), които да отведат получателя до прекрасната изненада.

Друг ефектен начин е да оставите получателя “случайно“ да се натъкне на подаръка. Изберете вещ или място, често използвано в ежедневието от този, за който е предназначена изненадата. До възглавницата, на тоалетката, в кухненския шкаф, чекмеджето с лични вещи или пакетче с любима храна са част от идеите, които ще свършат добра работа за целта.

Други идеи включват поставяне на подаръка в любим на получателя плод, между шоколадови бонбони или дори между работни документи.

Поздравителни картички с шеговити надписи и закачливи опаковки са други възможности, които  могат да удължат списъка с приятни емоции. Разбира се, те трябва да бъдат съобразени с вкуса и чувството за хумор на получателя.  Друга идея е да използвате въображението си за създаване на собствена оригинална подаръчна опаковка. Цветни снимки и изображения  от стари календари могат ефектно да заменят традиционните опаковки. Закачливи панделки и възли също ще добавят повече настроение към специалния момент.

Друг интересен трик за постигане на целта е използването на подвеждаща опаковка. Можете да опитате с кутия за шоколадови бонбони, обувки, тостер или просто кутия с големи размери, загатваща за нещо банално. Само си представете физиономията на получателя, когато отваря подобна опаковка, и о, изненада, вътре е спиращо дъха бижу за вашата годишнина или друг специален повод.

Можете да направите връчването на украшението по-забавно и като го скриете в друг, по-непретенциозен и банален подарък.

Добавете романтика и сантиментална стойност към това, което подарявате. Това може да е мястото, където за първи път се срещнахте, целунахте или предложихте брак на вашата половинка. Можете също да впечатлите специалния за вас човек, ако на романтична вечеря на свещи в изискан ресторант скриете подаръка във впечатляващ десерт.

Можете да обвържете поднасянето на подаръка със събития, които предизвикват приятни за специалния за вас човек емоции. Подаръкът ви със сигурност ще има по-голяма стойност в приятна компания, по време на концерт на любима група или дългоочаквана екскурзия.  

Разбира се, предлагат се и готови решения за вълнуващи начини, свързани с подаряване на бижута. За събитието можете да наемете аниматор. Интересен начин е и подаръкът да се появи от восък, стопен след изгарянето на ръчно изработена ароматизирана свещ, запалена на романтична вечеря, например.

Програмата със забавления, които да придружават подаръка, е на практика безкрайна. С помощта на малко усилия и въображение можете да направите така, че ефектът от подаръка да бъде едва ли не удвоен. Бижутата са специален персонален подарък за специални хора, който си заслужава усилието, нали?

“Голямото разкриване“ може да се превърне в ярко и незабравимо впечатление за цял живот. Всичко зависи от вас!