Стара истина е, че сред класическите дамски бижута едва ли има по-известни от перлените. Ако във вашата колекция липсват перлени бижута (или просто не ги носите), това вероятно означава, че считате украшенията с перли за нещо старомодно и отживяло. Грешка!Носенето на перли в никакъв случай не означава да изглеждате старомодно. С риск да използваме клише, ще повторим: перлите са били, са, и (по всяка вероятност) ще си останат класически и непреходен хит, никога неотминаваща мода при дамските бижута. Винаги има подходящ начин да носите перлени бижута, без да изгубите вашата съвременна визия!

Перлите са олицетворение на елегантност и изтънченост, които могат с магическа лекота да преобразят вашето женствено излъчване. Ако искате да демонстрирате вид и класа, елегантност и чувственост в едно, перлите са начинът за това.

Как да се постигне съвременна и модна визия с помощта на перлите? Ето няколко идеи по темата.

За да постигнете желания моден ефект, за носенето на перли следва да подберете подходящо място и време. В офиса, например, деловият костюм се съчетава перфектно с бяла едноредова перлена огърлица. Ще изглеждате още по-изискани и стилни, ако украшението е в хармония и с друг ваш аксесоар, например дамската чанта или часовник.

За официални събития можете да носите многоредова перлена огърлица, която с лекота ще придаде блясък и елегантност на обикновена пола или непретенциозна рокля. Азбучна истина е, че перлените бижута (огърлици, обеци, пръстени и гривни) си остават вечните и класически сватбени дамски накити.

Можете да постигнете модна и уникална визия (и заслужени комплименти) с помощта на колиетата по врата. Семплите и деликатни перлени чокъри са чудесно решение, защото тяхната дискретност позволява да ги съчетаете с всеки от вашите модни стилове. Модерни дамски бижута са перлените огърлици с висулки. Тъй като висулките са във фокуса на украшението, те задължително трябва да бъдат в цветова хармония с облеклото, обувките и чантата.

В съвременната мода при дамските бижута се забелязва смесването на различни стилове, което важи и за бижутата с перли. В наши дни е допустимо да съчетавате перлени бижута с дрехи от ежедневния дамски гардероб, при можете да създадете собствен индивидуален стил. За повече елегантност и шик във всекидневието например можете да носите любимия си деним с едноредова перлена огърлица със средна дължина.

Небрежен и същевременно елегантен стил се постига и при съчетаването на няколко различни по форми и размер перлени обеци и перлено яке. Ежедневно или пънк облекло може сполучливо да се съчетае още с помощта на дълъг перлен наниз. Някои отиват още по-далече, като препоръчват дръзка комбинация на перлено колие с тишърт.

Ако предпочитате да носите нещо по-дискретно, можете да се спрете на семпло бижу с перлена висулка.

Обичате да изглеждате секси, дръзки и предизвикателни? Със сигурност ще изпъквате, ако опитате носенето на перлени верижки (единични или двуредови) за кръст. Вероятно за вас това може да е ново, уникално и екзотично преживяване, но всъщност този тип перлени украшения са традиционни сватбени бижута за индийските жени. Днес тези накити надхвърлят традициите и специалните поводи и все повече се превръщат в популярни дамски украшения. Експериментирайте, като съчетаете такива перлени бижута с любимите си дънки или бикини и просто няма как да останете незабелязани!

Днес перлите са навсякъде. Ако харесвате ръчно изработени аксесоари, можете да се спрете на уникална дамска чанта или на актуалните обувки, украсени с перли. Друг интересен начин да изглеждате съвременни и неотразими е да заложите на елегантна рокля с класически цвят, чиито ръкави са украсени с перли. Ако сте с пъстри дрехи, които изпъкват от само себе си, подходящото бижу би могло да бъде семпла огърлица или гривна. Ще избегнете натруфеност и безвкусица, ако не съчетавате обемни перлени обеци с големи колиета от благородни метали.