Вероятно не съществува човек, който да не използва бижута. Те са завършека на вашето облекло и придават съвсем различен облик на цялостната ви визия. Примерно ако сте почитатели на черните тоалети, те са еднообразни и никога не биха изглеждали толкова добре, както ако ги съчетаете с различни по вид обеци, колие или гривна.

почистване на бижута сваровски

 

Едно от най-важните неща, които трябва да правите, когато си купите бижута, е да ги поддържате красиви и бляскави както първия ден, в който сте ги взели. Хигиената на бижутата е от изключително значение. Онлайн в момента има доста голяма информация по въпроса как точно се почистват различните бижута, които имаме. Всички бижута се чистят по различен начин, в зависимост от това дали те са златни, сребърни или от друг материал. През годините масово хората използват изпитан метод за почистване на гривни, пръстени  и обеци. Става въпрос за четка за зъби или четка за рисуване.

 

Перлите се мият, а от време на време се напояват с оцет. Те се бършат с памучен плат.

 

Бижута с кристали Сваровски от платина се поддържат чисти с помощта на перилен препарат. Разтриват се и се изплакват с хладка вода.

 

Среброто се чисти по добре познат начин. Взима се един съд – кастрон или чаша. В него се смесва вода с малко лимон и сода за хляб. Бижутата се потапят в тази течност и след като са готови се измиват и избърсват с памучен плат.