Кой е Swarovski?

Daniel Swarovski, по-рано известен като Дейвид Шварц, е син стъклар в Бохемия, където става специалист в областта на обработката на стъкло.  През 1892 г., той е изобретил и патентовал революционна електрическа машина за рязане, използвайки хидро-електрическа енергия, която е била използвана в производството на кристали.  Това позволило кристалите да се режат по-точно, отколкото на ръка. Сега Swarovski е пето поколение семейна фирма с над 25 000 служители.

Swarovski има два основни бизнеса: 1) произвеждат и продават в насипно състояние кристали за бижутерийната индустрия, и 2) създаване на прецизно изрязани кристали за бижута, статуетки и интериор за дома.   През 1956 г., заедно с Christian Dior, Swarovski, разработва ефекта "Aurora Borealis", който дава блестящ дъгообразен блясък на кристалите.  През 1977 г., Swarovski стартира своя собствена колекция от бижута, включително часовници. Кристали Сваровски се използват в модата от топ дизайнери, включително D & G, Chanel и Louis Vuitton.

През 1995 г., Swarovski открива музей в Австрия където показва обширна колекция кристали Swarovski.

Swarovski създава звезда  9" в диаметър, на цена £550, която стои на върха на прочутата коледна елха Rockefeller Center в Ню Йорк всяка година от 2004 г. насам.

Какво е кристал Swarovski?

Кристалите Сваровски са изкуствени камъни, произведени в Австрия. През 1892 г. Даниел Сваровски изобретява машина за прецизно рязане на красиви, висококачествени стъклени кристали, използващи кварцов пясък и минерали.  Точните пропорции суровините остава фирмена тайна.   Този специализиран производствен процес гарантира възможно най-висока степен на прецизност, която произвежда брилянтни кристали.   В продължение на пет поколения, семейството Swarovski продължава традицията на производство на най-известните кристали в света в тяхната фабрика във Ватенс, Австрия.

Swarovski Silver кристалите изработени ли са от истинско сребро?

Сребърната линия кристали Swarovski е създадена от Swarovski, които са в състояние да уловят сребристия блясък в стъклените кристали. Сребърната линия кристали Swarovski са направени с помощта на комбинация от естествени минерали и кварцов пясък. Кристалите се охлаждат бавно, което помага да се избегнат пукнатини и недостатъци. Сребърната линия кристали Swarovski имат спектрален блясък, който им придава уникален сребърен цвят, който създава впечатление, че те са направени от истински благородни метали.

Защо са кристалите Сваровски са по-скъпи от стъклото?

Методът за производство и преработка на суровините и ресурсите са важен фактор за качеството на готовите кристали. Swarovski използва само най-добрите материали, като кристалите му със своя блясък и стойност са известни по целия свят. Превъзходно производство, материали, рязане, полиране са нещата които различават кристалите Сваровски от останалите стъклени произведения. Според Swarovski, "рязане на твърди материали като кристал и скъпоценни камъни, по такъв начин, че да имат стотици идентични фасети в няколко посоки, е много сложна задача; всяка посока на отразената светлина, трябва първо да се изчисли с помощта на компютър, а след това трябва да бъдат симулирани в 3D, оптимизирани и накрая да се превррнат в програми за контрол на сложни машини. "

Как кристалите Сваровски се използват за бижута?

Кристали Сваровски се използват във всички аспекти на бижутерията. Сезонни колекции са въвеждани всяка година и обикновено включват кристали Сваровски, използвани в комбинация със скъпоценни и полускъпоценни камъни и метали с покритие от злато или сребро. Swarovski има обширни линии бижута за мъже и жени, които включват колиета, гривни, пръстени, обици и часовници. Производителят на кристали има широк спектър от продукти от която купувачите могат да избират за да направят колиета, гривни, брошки, мобилни телефони или чанти.

Какво е Swarovski Elements?

Swarovski Elements е името на марката за насипни прецизно изрязани Сваровски кристали, използвани в модата, бижута, аксесоари и индустрията.  Оригинални Сваровски кристали се използват в продукти, проектирани и направени от други производители.  Етикетът "Произведено с Swarovski Elements" на продуктите удостоверява, че продуктът е направен с автентични кристали Сваровски.

Какви трябва да са грижите за бижута с кристали Swarovski?

Бижутата с криставли Swarovski трябва да се третират по същия начин като фини бижута. Избягвайте излагането на кристалите на вода, химикали, или грубо отношение по време на работа или спорт. Винаги сваляйте кристалните бижута Swarovski преди плуване и след слагането на грим и лосиони за кожа. Течен сапун, вода и мека кърпа, трябва да се използват за почистване и полиране на бижута Swarovski. Когато е възможно, съхранявайте кристалните бижута Swarovski в тяхната оригинална опаковка. Ако оригиналната опаковка не е на разположение, съхранявайте бижутата в мека хартия или мека кърпа, за да се избегне разхлабване на кристалите или надраскване.

Как да разбера дали Swarovski кристалът е истински?

Има няколко начина да разберете дали един кристал Swarovski е истински или е имитация. Докато някои фактори може да се определят чрез просто наблючение на кристала и на неговата опаковка, други фактори изискват гледане в кристала през бижутерийно стъкло за да се видят фините детайли на кристала.

    Не трябва да има мехурчета вътре в кристала.
    Кристали Сваровски имат брилянтен блясък, който е далеч по-добър от блясъка на имитациите.
    Всеки кристал Swarovski е идентичен по размер и рязане, тъй като са машинно направени.
    Кристали от един и същи цвят и семейството са идентични.
    Драскотини по повърхността на кристала или маслен блясък е показателно  за имитация.
    Закупуване на кристали Сваровски от оторизиран търговец на дребно е застраховка за неговата автентичност.  Опаковката трябва да бъде оригинална кутия Swarovski.
    Кристали Сваровски се продават като отделни камъни с изключение на перлите Сваровски.
    Всички фасети на кристала Swarovski се срещат и сочат нагоре.

Каво е логото на Swarovski?

От 1989 г. насам всички оригинални Swarovski продукти са с логото на Swarovski.  От 1976-1988 логото Swarovski беше квадратно C със S навътре.  От 1989 г. до настоящия момент, логото на Swarovski е лебед.

Какви бижута с оригинални кристали Сваровски предлагаме ние?

Може да разгледате бижутата с оригинални Сваровски кристали които предлагаме в нашата онлайн бижутерия тук: Бижута Сваровски.