Едни от най-търсените и предпочитани изискани бижута сваровски масово от дамите са тези със скъпоценни камъни. Те обаче никак не са евтини и поради тази причина доста от жените се лишават от тях при избора си на подходящи бижута. Наименованието „скъпоценни“ е известно преди хиляди години, като тогава хората са причислявали изумрудите, рубините, диамантите и сапфирите към тази група. Скъпоценните камъни са прозрачни, ефирни и изящни. Различават се само диамантите, притежаващи твърде висока стойност. Няма значение какво е бижуто всъщност, щом то съдържа в себе си така желаните скъпоценни камъни. Още преди много години се е смятало, че притежателите на подобен вид украшения са елегантни и класни личности, с определен статус в обществото. До ден днешен се счита, че дамите, носещи толкова скъпи аксесоари, са заможни и класни. Представяме ви определени характерни особености на рубинът, изумрудът, диамантът и сапфирът.

 

Рубин

 Те са розови, но често се представят и като ярко червени скъпоценни камъни. Тези бижута са символ на силна любов, късмет и голяма страст. Отново трябва да благодарим на бижута Сваровски, тъй като с тяхна помощ рубините се превърнаха в достъпни украшения за по-голям брой дами в днешно време.

 

Изумруд

 Той също се среща в едни от най-новите колекции на фирма Сваровски. Кристални са и са идеални заместители на истинските изумрудени бижута.

 

Диамант

 Най-разпространените и желаните скъпоценни камъни са именно диамантите. Те се предлагат в доста разновидности, всички те имащи различни цветове и качества. За съжаление обаче диамантът е изключително скъп. За всички жени, които копнеят да притежават подобно изящно бижу, фирма Сваровски е помислила сериозно. Създадени са заместители на диамантите под формата на колие. Разбира се, цената му е значително по-достъпна.

 

Сапфир

Тези бижута се предлагат в най-различни цветови гами. Най-разпространените сапфири са сини на цвят. Те са символи на спокойствието, мира, вярата, предаността и чистотата. Вече можете да откриете перфектният заместник – колие или изискани обеци Сваровски. Те се предлагат и в онлайн магазините.