Наближава любимият на много хора годишен сезон, а с него дамите предвкусват и поредното удоволствие да попълнят своите колекции с модерни летни бижута. Представяме ви някои модни тенденции при бижутата за лятото на 2017 г.

За летния сезон на 2017 г. се очаква да бъде актуално носенето на колиета с дълги или масивни верижки в съчетание с висулки, изработени от естествени камъни. Актуален моден летен избор, вдъхновен от дизайнерите на Givenchy, са колиета (включително многослойни)във вид на вериги с масивни висулки от груби и и необработени естествени кристали.

Очертава се тенденция, при която масивните чокъри се изместват от дискретни дамски метални и кожени бижута, прилепнали около врата. Особено актуални са самостоятелно носените чокъри, украсени с нежни естествени камъни, както и тези с деликатни надписи. За нарастващата популярност на този вид бижута говори фактът, че те са част от модните предложения от такива имена в модата като Chanel, Oscar de la Renta, Antonio Marras и др.

В модния летен фокус при бижутата се налага стилът Ар деко. Налагат се бижутата, характеризиращи се с богатство от цветове и форми и дръзки геометрични форми. Актуални са накитите с класическите геометрични форми като триъгълници, правоъгълници, призми и квадрати, а също и бижута във форма на символи - пентаграми и др. Подходящо модно решение са и стилните дамски украшения със сложен дизайн, изработени от скъпи материали. Непреходен хит остават луксозните бижута, класическо съчетание на злато и диаманти.

Модните дизайнери насърчават и тенденциите за смело експериментиране с елементи от различни стилове и разнообразни естествени кристали. Допуска се съчетанието на бижута с различен дизайн и дори от различни материали. Тенденцията да се игнорират минималистични украшения и да се приветстват големите, смели и дръзки бижута намира отражение и при обеците.

Просто заложете на набиращите популярност огромни единични обеци (някои от тях стигащи чак до раменете), изработени от метал или плат (сред звездните почитателки на този атрактивен стил е Анджелина Джоли).

Сред модните и ексцентрични предложения в това отношение са впечатляващи сингъл обеци, изработени във всевъзможни цветове, материали и дизайн - флорални мотиви, елементи с пера, самостоятелни украшения за уши с класически перли и др. За смели дами са с вкус към нетрадиционни бижута са тези с футуристични елементи, а също и модните летни идеи за ексцентрични ленти за глави.

Харесвате бижута с агресивно и бунтарско излъчване? В такъв случай вашият моден избор може да са завръщащете се на модната сцена тежки и масивни пънк бижута с мъниста и метални висулки в различни форми като шипове и др. Продължава тенденцията да бъдат актуални бижутата, изработени от розово злато в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни в същия женствен цвят (розов кварц, опал, сапфир, рубин и др.), подчертаващи по неповторим начин елегантната и съблазнителна дамска визия.