Новата година е съвсем близо и затова е време да разгледаме някои очертаващи се модни тенденции при бижутата за 2018 г.

Изглежда, че модният интерес към чокърите ще се запази и през 2018 година. Колиетата по врата се превърнаха отново в модни и едва ли не универсални дамски бижута. Възможностите при тях са много. Модните предложения през новата година включват едноцветни и разноцветни колиета, обгръщащи врата. Ще се носят широки метални чокъри, както и дискретни колиета около врата в комбинация с висулки от естествени камъни.

При колиетата се запазва модния интерес към бижутата във форма на верига. Без съмнение тук се усеща влиянието на стилове като пънк и гръндж. Атрактивни аксесоари и бижута като цветни очила и дълги гердани подчертават бунтарски стил, свобода и индивидуалност, които остават далеч от консервативната дамска визия.

Някои модни дизайнери препоръчват дори носенето на няколко колиета, по възможност с различна дебелина. Класически теми като мотиви с животни и птици също присъстват сред модните тенденции при дамските бижута. Ако предпочитате комфорта на бохо стила, един пръстен с анималистичен дизайн може да бъде подходящо модно допълнение към вашата визия. През 2018 г. ще бъдат актуални бижута с асиметричен дизайн (включително перлени обеци). И през настъпващата година запалените по ексцентрични бижута дами ще могат спокойно да носят многоцветни и свръхразмерни обеци с разнообразен геометричен дизайн (включително украсени с флорални мотиви) без страх, че ще изглеждат старомодни. Дамите, които предпочитат атрактивна визия, смело могат да носят обеци с дължина до средата на шията или достигащи дори до раменете. Ще се носят чифт обеци с еднакъв дизайн, но с различен размер, както и масивни единични обеци. От този вид бижута актуални ще бъдат украсените със скъпоценни камъни или изработените с метални елементи. Друг подходящ моден избор са оригиналните и стилни обеци маншети. Тези бижута с нестандартен дизайн и гарантирано и атрактивно ще подчертаят вашата индивидуалност и ще привличат вниманието. Коктейлните пръстени са също част от модните тенденции при дамските бижута. Масивните многоцветни пръстени отново ще бъдат предмет на вниманието, когато на всяка цена търсите внимание с атрактивна визия. Елегантните и стилни дамски костюми са отново на мода през 2018 г. Ако предпочитате този вид облекло, попълнете модния си гардероб и с подходящи “костюмни“ бижута.

Очевидно модният блясък на перлите никога не потъмнява. Модите се менят, но перлите, този вечен символ на елегантност и женственост при дамските бижута си остават винаги актуални. Възможните комбинации при тях са едва ли не безкрайни. През тази година едно от модните предложения е например елегантно съчетание на тънка златна верижка и малка единична перла. Перлите са навсякъде – в косите, по чантите и дори дамските обувки.

Завръщат се на мода дрехите с V-образни деколтета. Рокля с подобен силует можете да съчетаете с класическата и винаги модна огърлица тип “перлена яка“ на няколко реда. Дрехите с пъстри цветя са моден хит през настъпващата 2018 година. Подходящи допълнения за тях са дискретните и семпли дамски аксесоари и бижута.

През новата година на мода ще бъдат различните видове спортни облекла. Еклектични съчетания на анцузи, високи токчета и тишърти с ефектни бижута няма да бъдат изключение от общите модни тенденции.