Какви са тенденциите при дамските бижута за лятото на 2018 г.?

Актуални при летните бижута са ръчно изработените украшения. Миналата година ръчно изработените бижута бяха популярни както за ежедневието, така и за специални поводи и празници. Според някои модни специалисти тази тенденция се запазва и през този летен сезон. Модното правило при тях гласи: „Колкото по-уникално е едно ръчно изработено бижу, толкова по-добре.“ Благодарение на богатото разнообразие от предлагани уникални бижута можете да изградите свой собствен стил, който да добави ярка индивидуалност, екзотичност и очарование към вашата лятна визия.

Актуални са ръчно изработени бижута от естествени материали като дърво, кожа, пера от птици и изключително разнообразие от естествени камъни. Мънистени бижута от материали като черупки от морски охлюви, раковини също са сред търсените предложения през този летен сезон. И през това лято продължават да бъдат на мода висулките от необработени естествени минерали.

За този летен сезон модните дизайнери на бижута отново са потърсили вдъхновение от природата. Запазва се интересът към природните теми с растения и животни, които присъстват като водеща тенденция, включително при ръчно изработените бижута. Флоралните мотиви включват цветни бижута с изображения на различни дървета, листа, цветя и букети. Водещи дизайнери (като Van Cleef & Arples) предлагат флорални теми в своите модни колекции за лятото, които включват изработени от благородни метали и скъпоценни камъни колиета, обеци, пръстени и гривни с блестящи и ярки цветове.

Някои актуални теми за лятото на 2018 г. загатват за класическия стил на костюмните бижута през 50-те. Те включват дизайнерски предложения за оформени като букети нежни цветни бижута, закрепени върху ревери на изискани дамски костюми.

Повече за бижутата на 50-те години: https://www.iziskani.com/blog/bijutata-na-50-te-godini/

Популярни при дамските бижута това лято са и анималистичните мотиви с изображения на пеперуди, костенурки, птици.

Безспорен летен хит са бижутата с огромни размери. Това лята е сезонът на масивните колиета, гигантските висулки, обемните обеци и тежките и внушителни гривни.

Многослойните колиета и огърлици са сред модните хитове при дамските бижута за лятото на 2018 г. Актуални са както фините украшения с тънки верижки, така и бижута, изработени като комбинация от различни материали, включващи метал, пластмаса, кожа, текстил и естествени камъни.

През това лято като гореща тенденция се налагат висящите обеци с удължени размери, обеците маншети, както и дамските обеци с асиметрични форми.

Непреходната перлена класика продължава да бъде вечната и актуална тема при дамските бижута.

Гривните за глезен са типични дамски бижута, винаги актуални за летните месеци.

Разбира се, модните тенденции, както и предпочитанията на индивидуалния стил и вкус са винаги от значение. Не забравяйте и неизменните правила за добрия вкус, които е препоръчително да се спазват винаги и навсякъде.