Есента наближава, а с нея и времето да се помисли за обновяване на дамските аксесоари, за да бъдете в крак с актуалните модни тенденции за този сезон. Ето накратко някои от тях. Очертава се завръщане на бижута с дизайна на 90-те години: отново са актуални ежедневните украшения, изработени от мидени черупки и порцелан.

За есенно- зимния сезон модните дизайнери от Céline представят колекция, която включва бижута с букви ( основно колиета с една и три букви). Разбира се, това е стара, но романтична идея: да носите бижута с инициали на любимите хора. Според някои е чудесно решение дори да подчертаете индивидуалността си с монограм, носещ вашите собствени инициали!

Запазва се продължаващата от близо две години тенденция за комбинирането на различни обеци. Модните експерти препоръчват смелите експерименти с миксиране на обеци от различни материали, размери, тонове и дизайн, винаги водени от чувство за индивидуален стил.

Все още не отминава модата и на пънк бижутата (поне според колекциите на дизайнерите от Alexander Wang и Gucci). Ежедневна елегантност може да се постигне и с носенето на бижута с мъниста и метални висулки шипове, както и безопасни игли – неотменна част от украшенията на този неконформистки стил (включително обеци с подобна форма). Между другото, според мнения на някои дизайнери, сред “бунтарските“ бижута модният акцент върху безопасните игли се очаква да се запази и през 2018 г.

Сред актуалните модни дамски предложения тази есен се очертават масивните разноцветни бижута. Тази есен ще се носят обемни обеци с причудливи геометрични форми и масивни пръстени, гривни, висулки и вериги. Почитателите на нетрадиционни бижута пък могат да заложат продължаващите да бъдат модни дамски украшения от блестящи иновативни материали с футуристични мотиви.

Ако искате да следвате модните тенденции, за вас може да е интересно да знаете, че предложения за есента на 2017 г. от Louis Vuitton и Gucci включват уникални и креативни ръчно изработени гривни (от плат, метал или украсени с вечните перли).

Безупречни и елегантни като стил и визия можете да бъдете с колиетата тип “чокър“. Запазва се модният интерес към дискретните дамски бижута по врата от метални и кожени материали, украсени с естествени камъни. Без съмнение чокърите са безспорен хит сред дамските бижута за 2017 г.

Няма място за изненада, че някои от ювелирните майстори в своите колекции продължават да залагат на изисканите и луксозни бижута. Вечен хит си остават завладяващите украшения, изработени с класическата комбинация благородни метали – скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Да не забравяме непреходният хит на дамските бижута с перли. За този сезон перлите са навсякъде – в косите, бижутата, дрехите и дори обувките на дамите. При дамските аксесоари за есента на 2017 г. се наблюдава като уникална мода носенето на обувки (боти, ботуши) с… перли, особено със златист обков.