Какви са предстоящите модни тенденции за предстоящата 2018 г.? Модните бижута за 2018 г. със сигурност ще включват универсалните дамски украшения, наречени чокъри. Според прогнози на модни експерти колиетата за врата ще продължат да бъдат хит и през следващата година (и не само). Те съветват да се обърне внимание както на монохромните, така и на разноцветните украшения от този тип, особено тези, които обгръщат врата подобно на яки.

Интересно модно предложение са и чокърите с различни видове висулки. Според някои модни прогнози ще се носят колиета по врата, украсени с естествени камъни с различни форми и размер, както и луксозни накити с благородни метали и първокласни скъпоценни камъни. Наблюдава се и засилен интерес към колиетата по врата с “дързък“ дизайн. Обърнете внимание на чокъри, украсени с един или повече пискюли с различна дължина, както и на такива със закачени дълги верижки, стигащи почти до пъпа. Запазва се интересът и към многоредовите колиета по врата, а също и към съчетанието на чокъри с класически колиета.

В модният акцент на бижутата за 2018 г. са още металните (включително многоредови) колиета с геометричен дизайн. Сред предложенията са колиета с висулки във форма на триъгълници, квадрати, кръгови и различни линии, както и сложни композиции от отделни геометрични фигури.

Елегантен стил и уют се постигат от съвременните дами с носенето на плетени огърлици от различни материали (плат, найлон и др.) в женствени цветове. Бижутата с мъниста са също прекрасна възможност за дамите да изглеждат модерно през 2018 г. Вечните бижута ще бъдат представени от ръчно изработени огърлици с естествени минерали като розов кварц, кехлибар, аметист, ахат, цитрин, тюркоаз, лапис лазули и др.

Подходяща възможност да направите модна колекцията си от бижута през 2018 г. са дамските накити на флорална тема (украсени с рози, бамбукови листа и др.). През следващата година модни и стилни ще бъдете, ако заложите на бижута със златни флорални мотиви. Класическата тема за дизайн на бижута с елементи цветя присъства в луксозните обеци с топли цветове и елементи тип пшенични класове на Chanel Joaillerie. Всъщност вдъхновената от природата флорална тема присъства активно и в колекции на известни дизайнери като Oscar de la Renta Resort 2018 например. Модните дизайнерски предложения включват многоцветни колиета, обеци, пръстени и гривни с цветя, включително такива, изработени от благородни материали и украсени с кристали Сваровски.

Актуални ще бъдат и дамски бижута с дизайн във форма на птици (дизайнерска идея на Gucci). Вечната и непреходна класика на перлените бижута неизменно ще присъства сред актуалните дамски украшения, независимо от сезона и годината.

През 2018 г. запалените почитателки на дамски бижута да обърнат внимание на всички видове бижута с ярки и блестящи цветове, съветват познавачи на модните тенденции.

В дизайнерските колекции в света на модата (Alexander McQueen, Versace) се забелязва ключова тенденция, свързана с носенето на бижута с големи размери. Обемните обеци с форма на пръстени от ерата на диското се завръщат отново на мода. Актуални за 2018 г. ще бъдат асиметричните обеци с размери, достигащи чак до раменете. Съблазнителна дамска визия се постига и с помощта на многоцветни свърхразмерни коктейлни пръстени, включително тези с флорални елементи.

И накрая: не забравяйте, че вашето въображение, предпочитан стил и индивидуален вкус са основата на доброто настроение и самочувствие!