По традиция тържествената церемония по връчване на Оскарите на 2017 г. беше съпроводена както от коментари за актьорското майсторство, така и за модния стил на звездите на Червения килим. На бляскавото събитие отново бе демонстрирана елегантност и висока класа: безупречни прически, зашеметяващи бални рокли и, разбира се, ослепителни бижута. Забелязани бяха няколко открояващи се тенденции, включващи обеци тип “полилей“, ярки тенис гривни и искрящи коктейлни пръстени.

На 89-та поред церемония по раздаване на филмови награди Ема Стоун заслужено обра овациите, като се появи с елегантна рокля с ретро мотиви на Givenchy Haute Couture и изискани двуцветни обеци тип “полилей“, ювелирно дело на Tiffany & Co.

Незабравимата холивудска красавица Никол Кидман бе с прическа лоб, червило в яркочервено, убийствена рокля от Armani Prive, а модният ѝ арсенал включваше елегантни червени обеци “полилей“, ефектни гривни и лъскави коктейлни пръстени.

Актрисата Таражи Хенсън пък блестеше с прическа боб в няколко тона, опушен грим, кадифена рокля с елегантен силует на Alberta Feretti, блестяща огърлица и впечатляващ изумруден пръстен. Чарлийз Терон впечатли със стил и блясък, като се появи с вдигната коса и ефектна рокля с блестящо ламе на дизайнерите от Dior. Носителката на Оскар за 2004 г. бе с изящни висящи диамантени обеци полилеи.

Рут Нега бе заложила на къса прическа с елегантна диадема, грим в опушено лилав цвят и червена рокля на Valentino Haute Couture в съчетание с висящи обеци и червени сандали от Charlotte Olympia.

Нищо излишно. Това може да се каже за модния стил, който демонстрира Алисия Викандер. Прибраната коса и дискретният грим бяха изящно съчетани с елегантна черна дантелена рокля на Louis Vuitton и блестяща диамантена огърлица, с което спечели одобрението на модните критици.

На престижната церемония актрисата Джанел Монае бе забелязана с рокля на Elie Saab и стилна тиара.

Освен със суматохата около фиаското с объркването на наградата за най-добър филм за годината, церемонията по раздаване на филмовите награди ще бъде запомнена и с някои модни гафове. Дакота Джонсън бе критикувана заради неуместно подбраната прическа и с нищо впечатляващата рокля с панделка.